maanantai 4. syyskuuta 2017

Oikeita ihmisiä, oikeita valintoja!

En usko minkään korkeamman johdatuksiin ym, mutta kyllä joskus laittaa mietityttämään onko joku järjestellyt oikeita ihmisiä eteen =D

Eilen meillä oli Oriflamen jaksomiitti, joka toistuu aina 3 vkon välein, kesällä pidimme taukoa hippasen.
Tuo miitti on on aina semmonen josta itse saa virtaa kinttaaseen huolella, näkee mahtavia tiimiin kuuluvia ihmisiä. Käydään läpi mennyttä ja tulevaa. Aina on myös kiva palkita ja huomioida tiimiläisiä kun asiat on menny hyvin.

Miitin valmistelussa on aina oma hommansa ja eilen jälleen puski aika totaalisen kiireen päällensä, ihan en omaan osaani tyytyväinen tästä syystä ollut.
Sain kuitenki viedä tietoa aivan huippu jutusta, josta olen itse ihan täpinöissäni, kerron tuosta hieman tuonnempana. Tämä juttu varmistui aika liki sitä kun tiimimiitti alkoi, mutta tiedon jakamista ei voinut siirtää...enkähän mie ois malttanutkaan.

Tajusin tässä yksi päivä, että tämä jakso on mun synttärijakso, vuosi Oriflamella tulee täyteen tällä jaksolla. Olen siis elänyt Oriflamea 17 jaksoa, vuodessa on tuo määrä jaksoja.
Tuntuu kuin olisin lähtenyt ihan vasta mukaan, toisaalta tuntuu kuin oisin aina ollut mukana Oriflamessa.

Tämä 17 jaksoa on ollut huikea matka, olen oppinut paljon, tehnyt paljon ja saanut paljon, enkä puhu saamisen kohdalla rahasta tai tuotteista vaan henkisellä puolellakin olen saanut paljon. Ihmisistäkin olen oppinut lisää paljon, luulisi tosin että tämmönen parasta ennen päivän (50 v. rajapyykki) ohittanut olisi jo siitä oppinut tarpeeksi. Aina on kuitenkin opittavaa ja ikinä missään me emme ole valmiita - onneksi!

Mie rakastan oppia uusia asioita, oppia muista ihmisistä ja ennen kaikkea yrittää oppia niistä itse.
Monella on niin loistava elämänasenne, että kateellisena katselee & kuuntelee ja miettii...vielä minäkin...
Olen minä muuttunutkin paljon aikojen saatossa, olen oppinut olemaan armollisempi itselleni. Tuppaa aina menemään niin että kun innostun niin vaadin itseltäni venymistä ihan älyttömästi.
Toisaalta tuo on hyväkin piirre, vähän riippuu mistä sitä katsoo. Tykkään haastaa itseni, kisata itseni kanssa ja tehdä asioita toisin kun mitä valmiiksi tehty latu olisi.
"Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki"

No mitä minä olen saanut tämän vuoden aikana, paljon ihania uusia työkavereita, paljon vanhoja tuttuja mukaan työkavereiksi, kosmetiikkaa tietenkin, laukkuja ja onpa tämän tiimoilta jo matkattuakin tullut.
Aiempi puuhani vei minut unelmieni matkalle Las Vegasiin, teini aijoista asti ollut unelma täyttyi.
Sen saavuttamiseen meni aikaa, vuosia.
Las Vegas reissu 2016 kesäkuu
Tallinan reissu kevät 2017
Nyt olen käynyt palkkiomatkalla Tallinnassa, olen kokousten tiimoilta käynyt Helsingissä ja Oulussa. Kauaa ei mene kun olen työlläni tienannut Välimeren risteilyn...aivan huippua!


Mutta se suurin ja tärkein mitä olen saanut tässä on se mahtava henkinen voimavara, ihanat ihmiset ja meiän tiimin henki on aivan loistava. Nautin suunnattomasti aina näistä meidän miiteistä ja tapahtumista missä ollaan yhdessä, ne on tämän homman sokeri ja suola.

Kuten lähes kaikissa suoramyynihommissa, tässäkin on ns tasonousuja...aluksi olet edustaja, tietyt myynnit yms tehtyäsi olet tiiminvetäjä, senior tiiminvetäjä, myyntipäällikkö, senior myyntipäällikkö, aluejohtaja jne.
Minunhan piti tilailla vain itselleni ja tyttärelle...that's it! Tämähän lähti sitten lapasesta ja huolella ja nopeaan. Päätin vuoden alusta että panostan tähän hommaan ja toinen hommani jäi tauolle.
Siitä päätöksestä aika nopealla tahdilla tein 3 nousua ja olin myyntipäällikkö tasolla kun kesä ja hiljaisempi aika koitti.

Kävi juuri niinkuin olin ajatellut käyvänkin, tipahdin myyntipäälliköstä senior tiiminvetäjäksi. Tämä on aika normi kuvio näissä silloin jos ei halua repiä tasovaatimuksia ns omasta selkänahastaan ja se ei taas minusta palvele ketään.
Nyt syksyn tullen on uudet tavoitteet ja ehkä ens kesänä tipahtaminen askelman, mutta tavoite on ylhäällä ja sitä kohti mennään vauhdilla.
Ilman tavoitteita ja unelmia ei oikein voi mitään saavuttakkaan ja niiden eteen on töitä tehtävä, kukaan ei kanna eteen valmiina asioita.

Jos ei se jo ole tullut selväksi hah, niin tykkään tehdä asioita aina vähän eri tavalla. Ja haluattako nyt lukea sen että mistä intoilin, minkä tiedon vein eilen jaksomiittiin?! =)

Mietin aina että miten saisin meiän tiimille jotain kivaa ja hyödyllistä. Tätä miettiessa tuli monesti mieleen nuoruuden kaverini Tarja Ylianttila.
Hän oli muuttanut vuosia aiemmin Helsinkiin ja yhteydenpitokin siinä jäänyt perinteiseen facebook kaveruuteen. Tiesin Tarjan kouluttautuneen maskeeraajaksi ja luonteen tietäen tiedän hänen olevan hyvä siinä. Tosin työmeriititkin sen kertovat, hän on ollut elokuvissa mukana ja Suomen suurimmissa teattereissa työskennellyt, parhaillaankin elokuvan kuvauksissa Helsingissä.

Mietin että olisi mahtavaa saada Tarja meidän porukkaa opastamaan ja ohjeistamaan. Ajatukseni oli että laitan viestiä jossain välissä että kun hän on täällä kotikonnuilla käymässä niin josko siihen väliin jonnekkin.
Tarjan sisko Päivi, ystävä nuoruudesta asti, sitten tässä taannoin piipahti kahvilla meillä ja tuumas:"Niin se meiän Tarja muuttaa Rovaniemelle takas". Miehän en ollut nahoissani pysyä, uskomatonta...näin se elämä nakkoo ihmisiä meidän eteen oikeaan aikaan.

Tarjan kanssa viestittelimmä ja sovittiin että hän tulee opettamaan meiän tiimiläisiä, oli niin mahtava viedä tämä tieto tiimimiittiin ja tänään tiimin facebook ryhmään. Tämä on niin mieletön etu kenelle vaan joka on kosmetiikasta kiinnostunut vähänkään, saati meille kosmetiikan parissa tekeville.
En tiedä tiimiläisistä, mutta mulla on kun kakaralla joka odottaa joulupukkia ja joulua =D

Yleensähän se on niin että synttärisankari saa lahjoja, mutta me Teijan kanssa, jolla on 8 vuotis vuosipäivä Oriflamella, päätettiin jakaa lahjoja meiän tiimiläisille ja aaettä kun mie olen iloinen ihminen kun voin nämä toteuttaa!

Nyt mie kuule kysyn sinulta...just juuri Sinulta joka tätä nyt luet...miten sie jaksoit tän jaarituksen lukia näin pitkälle =D
No ei vaan, miten se on kuule jos mie sinua kosisin meiän tiimiin edustajaksi, mitä vastaisit? =)
Jos sulla on joskus pienestikkään vilahtanu mielessä että haluaisit kokeilla, niin oikeasti, ihan aikusten oikeasti nyt on aika tehdä se.
Mitä menetät, no et mittään! Mitä saat, no paljonkin!

Mulla pöyrii facebookissa parikin mainosta, mutta laitan tähän tuon tuoreemman. Kun sie haluat tietää mitä, miten ja vaikka vielä että miksi, sie lähtisit edustajaksi niin laita mulle viestiä. Mie laitan infoa ja sen lukeminen ei sido sinua mihinkään.
Voin kuitenkin varoituksen sanan, tämä puuha saattaa viedä mennessään =)
Tilaa infoa osoitteesta maarit.vento@pp5.inet.fi tai rekisteröidy TÄSTÄ


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viva Las Vegas

Multa on nyt pari semmosta ihmistä jotka tietää mitä kaikkea tapahtu reissussa, pyytäny että mie tän Las Vegas jutun kirjottasin ja tässäp...