tiistai 12. syyskuuta 2017

Olo on ko ois vieraissa käyny, niinkö ois pettäny...

PartyLite suurkutsut  Valdemarissa 2014
Mie väitän että joka kerran lähtee suoramyyntiin, palaa aina sinne jotain kautta. Väittämän mie perustan siihen ku oon seurannu miten samat ihmiset kiertää eri yrityksissä niin alimmalta tasolta korkeimmalle.

Itte kokeilin joskus kultaisella 80-luvulla Oriflamella ja juuei, ei ollut mun juttuni. En varmaankaan tehny ees kahta kuukautta kun totesin että ei ole mun juttuni.

2012 syksyllä mut kutsuttiin PartyLite suurkutsuille paikalliseen ravintolaan Valdemariin. Ensiks mie aattelin että no ehä mie nyt mittään kynttilöitä lähe tuijottelemaan, en nimittäin tienny koko firmasta/tuotteista sen enempää.
Sattumien summana mulla oli toooooosi tylysä päivä ja niihä mie sitten miehen systille soitin, että lähtiskö hää mun kaverina sinne kutsuille.
Ajattelin että siellä ny ainaki näkee tuttuja jos ei muuta.


Muistan aina sen tunteen ko mie kävelin sisälle ja näin sen kynttiläloisteen ja net somisteet...olin myyty kerta laakista. Mulla meinas niskat mennä nurin ko mie niin tiiviisti tuijottelin niitä kaikkia ihania somisteita. Niinhän mie sitten raapustin lippulappuseen jotta mie oisin kiinnostunu konsultin hommista.

Siinä ei sitten kauan mennykkään ko mie olin konsultti ja kutsuja pitämässä...ekan puoli vuotta mie hoin aina alkuun:"Mie harjottelen tätä puuhaa ja jos mie puhun jottain väärin niin korjakkaa, ko emmie tiiä näistä kauheesti, mutta mie oon ihan rakastunu näihin"
Siinä mie kuulkaa opin kokoajan lissää, firma koulutti meitä hyvin...ja työ tekijäänsä opettaa.

Into piukilla pidin kutsuja ja kehityin hommassa, välillä kutsuja oli niin että kahessa viikossa saatto olla yks vapaa ilta. Ja mie nautin vaikka oli se rankkaaki! Suoramyyntihän perustuu pitkälti kutsujen pitämiseen asiakkaiden kotona...emäntä jonka luona kutsut pietään kutsuu vieraita ja vietämä mukavan illan yhdessä.

Joskus kyllästytti raahata painavia laukkuja, eikä asiaa auttanu yhtään se että asuima kolmannessa kerroksessa eikä hissiä talossa. Mutta aina ko mie sinne kutsupaikalle pääsin ja esittelypöytä oli laitettu, vieraat tuli ja kutsut alko...kyllästymisestä ei tietoakaan.

Mie ku innostuin yhestä matkahaasteesta niin mie rekrytoin porukkaa mukkaan ja sitä kautta nousin sitten yksikönpäälliköksi. Oli huippu tyyppejä mun porukassa ja meillä oli kiva tehä yhessä tätä. Mun konsultit oli oikeinki osallistuvaa porukkaa.

Meillä oli tosi tiivis porukka, meiän linjajohtajana oli Seija ihana tsemppari joka teki työtään isolla sydämellä! Syksyllä 2016 tuli uutinen että Seija on päättäny jäähä pois PartyLitestä, se oli shokki!
Seijan pois jäänti jätti niin ison aukon, että sitä ei korvannu mikkään...tuli tunne että tämä ei ole enää sitä hommaa mitä haluan tehä. Siinä kohtaa vasta lopullisesti huomas kuinka mahtavasti Seija oli hommaansa tehnyt ja kuinka iso asia se meille kaikille oli.
Yrityksessäki tuo tais olla tilanne jossa ei ennen oltu oltu ja ei ehkä osattu toimia niinkö ois pitäny vaan met täälä tipahima tyhjän päälle.
Se aiheutti sen että meistä lähes jokkainen ajautu kuka minnekki ja kuka milläki aikataululla

Olin jo tuossa kohtaa kirjautunu Oriflamelle edustajaksi ja tarkoitus kuitekki oli että se PartyLite on se pääjuttu ja tätä teen niin että tilaan vaan itelleni ku tarviin. Koko syksyn mie kipuilin sitä että kun Oriflame tuntu enemmän omalta jutulta, mutta olin tehny PartyLiteä jo niin kauan että en halunnu /osannu poiskaan jäähä.
Kun vuos vaihtu niin oli pakko tehä joku ratkasu...kun enhän mie voinu kumpaakaan tehä täyspainosesti, ei tämmösiä hommia voi tehä niin että reppii ittiään monneen suuntaan. Niin sai sitten PartyLite jäähä, ko Oriflamessa oli tunne ku ois kottiin tullu...olen tän jo aiemminki sanonu.
Mie en rehellisesti ossaa sanoa miten ois käyny jos tilanne ois ollu toinen PartyLiten kohalla...jos met ei ois oltu ko tuuliajolla täällä pohjosessa.
Mie uskon että ratkaisu ois ollu sama siltikki, tässä mulla on kokoajan ollu isommat mahollisuuet tehä hommia niinkö mie tykkään ja haluan.

Välillä aina tulee isosti kaipuu vanhaan, ehkä se kuitekki on enemmän ne ihmiset mihin se kaipuu on...tutustuin niin laajasti PartyLiten porukkaan, niin olihan net ko jonkilasta perhettä tai jottain.
Mie en jaksa uskoa että mie PartyLiteen enää palaisin, koskaan en kuitenkaan sano ei koskaan...ihan siitäki syystä etten jouvu vaan syömään sanojani. Oon nimittäin sitä mieltä että siks mie en laihukkaan ko niin paljo sanojani syön.

No kuulkaapa...syy siihen että miks mie nyt tuosta "vanhastaki" jauhan on se että jovainki mie ylpeyellä katoin ASML:ssä otettuja kuvia ja luin juttuja. PartyLite voitti vuoden suoramyyntiyrityspalkinnon ja PartyLiten vuoden suoramyyjäks valittiin Pippi Nevalainen..niin mieletön persoona ja pitkän uran tehny, jo vain meni se palkinto oikiaan osotteeseen.

Oriflamen Rakel Lassila sai elämäntyöpalkinnon ja siinä kans mun mielestä meni oikiaan osotteeseen palkinto. Ihan tuli kylmätvärreet kun uutisen luki. Oriflamen vuoden suoramyyjäks valittiin Päivi Matilainen.

Son jännä tunne kun tää on se mun virma nyt, muttako tää on niin tuoretta niin emmie ole ehtiny tutustua samalla tavalla ihmisiin ku tutustuin PartyLitellä. Olenhan mie tavannu paljonki ihmisiä tän tiimoilta mutta se on jotenki niin eri juttu. Yhteyenpito ja systeemi on niin erilainen että tutustuu ihmisiin ihan eri tahtia...toivottavasti joskus tutustuu. Kummanki virman yrityskulttuuri on niin erilainen ja oikiasti mielenkiintonen seurata miten mikäki asia tehään ja miten ihimiset toimii.
Mulla on olo ko mie pettäsin jonku ko oon ylpee kummastaki...ja jovain mie senki tiän että tää on mun päässä oleva juttu...mutta on poka oikiasti vinkiä tunne.
Hirviästi paljonhan mie vertailen, totta kait...kummastaki muuttasin juttuja jos sois mun vallassa...emmie tiä oisko ne hyviä muutoksia kokonaisuuen kannalta...mut mut heh.
Ehkä mie vielä joskus pääsen tästäki tilanteesta etten vertaile...ja pääsenhä mie ko aikaa kulluu.

Tännään mie olin pitkästä aikaa kutsuja pitämässä ja olipa vainki mukavaa! Illan kruunas se että taas kaksi ihanaista päätti jotta  lähtee kokkeileen Oriflame edustajan puuhaa. Nyt se on niin heleppo kokeilla...uuvella alottajalla niin paljon etuja ja kun on vielä maksutonki tän jakson.
Muikeen mukavaa porukkaa oli kutsuilemassa ja jo vain maistu kutsujen pitäminen taas nin kivalta. Pitää aktivoitua tuohonki enemmän nyt tänä syksynä. Mie oon aika vähän pitäny kutsuja ku tätä hommaa voi tehä niin monella tapaa niin olen sitten tehny tätä toisin. Mut kyllä net nuo kutsut on se mun juttu!

Juttu ASML:n sivulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viva Las Vegas

Multa on nyt pari semmosta ihmistä jotka tietää mitä kaikkea tapahtu reissussa, pyytäny että mie tän Las Vegas jutun kirjottasin ja tässäp...