keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Copycat ja muuta ajatusvirtaa


 kuva oli tässä yks päivä mun aluejohtajan Facebook sivulla ja kolahti aikaste isosti!

Mie oon aina sitä mitä oon, oli vastassa kuka vaan...mullei ole suotu siinä mielesä näyttelijänlahjoja että mie ossaisin näytellä. Mie oon suoraki, niin hyässä ko pahassa...se käy oikiastaan niin että ennenkö minoon aatellu loppuun niin se on jo karannu mun suusta ulos. Mullon siis pahanlaatunen piätysvaikeus, joskus oikien ittiäki jännittää että mitä sieltä suusta livahtaa.
En mie ilikiä ole tarkotuksela, mutta ossaan mie kyllä sitte vastata jos mua kohtaan ollaan ilikiä.

Olen tehny nyt reilut viis vuotta hommia eri jutuissa ja näkyny aika tavalla...ja jovain mie senki tiän että jokku ei voi sietää mua pätkääkään mutta siihe mie sanon että huihai, sitte ei siedä! Emmiekään kaikista tykkää, mutta toimeen mie pyrin tulemaan kaikkien kanssa jo senki takia että ko ei sitä koskaan tiä missä kohtaa jonku kanssa net polut kohtaa uuvestaan ja son perin ikävä jos edellinen kohtaaminen on ollu semmonen että jollain on mun käytöksestä tai sanomisesta jääny tunkionmaku suuhun.

No mutta tuo alotus kuva...mie sitä pohin tuollon ko näin ja pohin jäläkeenpäinki. Mie melekeen väittäsin että tyyliin kaikki toimitatavat on jo olemasa ja jos joku käyttää samaa ko toinen niin jo vainki son kopioimista. Mieki kopioin moniaki asioita jokka on jo jossain hyäks havaittu...tosin mie pyrin jalostamaan net, eikä niin ettäko joku on tehny sen työn niin mie sivusta tuun nauttimaan sen työn hedelmiä. Kyllä mie isosti teen silti töitä vaikka pohja idea oiski jostain toisaalta lähtösin...miksi mie sen pyörän uuvelleen keksisin ko voin lisätä siihen semmosia osia että se palvelee mua paremmin tai muuttaa sitä pyörää sen verran että se pyörii sopivasti just mun tarkotuksiin.

Mie teen itte aika pitkälti mainokset, niin myynti ko rekrykin. Toki mie niihin leiskat saatan kopioia jostain, muunnellen mutta emmie suoraan kenenkään mainoksia ota, enkä ideoitakaan...minusta sois noloa rattasta jonku toisen työllä.

Tykkään ottaa valokuvia...tai nykyään son jääny vähemmäle, aiemmin otin paljon ja monesti omat mainoskuvatki kuvasin ite. Siinä kohtaa mie saatoin hippasen avautua ko mie näin mun mainoksen jaetun niin että mun tiiot oli vain poistettu ja lisätty omat...aivan ko se ois ollu sen toisen tekemä.
No se koira älähti mihin kalikka kalahti, ko mie aiheesta avauduin...ja kuvat poistu vähin äänin ko ihmisen sivuilta Facebookissa. Yks mitä minen oikein voi sietää on kuvarosvous, napathaan joku kuva vaan ja käytetään. Kun mie käytän toisten kuvia niin mie kysyn saanko käyttää tai sitten etin jonku kuvan joka on free statuksella jaettu. Pääseehän siinä toki helepola ko varastaa toisen tekemää työtä, mutta minen haluis joutua nokatusten sen asian kanssa että jäisin kii kuvarosvouksesta...mie oon aika nihilisti tän asian suhteen

Se ku näitä tekkee, ei ole mikkään pikku homma, tekasempa tuosta vaan..ei mulle ainakkaan. Nyt mie oon säätäny meiän tiimille flyereitä ko met niin monesti olema livenä jossain, niin hyä antaa tietoa paperisena kätteen ihmisille.
Flyerin kansi - Time to grow up?

Tässä tulollaan flyeri, edustajaks alkamiseen, kuvassa Maarit Halttu


Tuosa on nyt nuien flyerien kannet...tuosa alemmassa on meiän tiimin kasvo Maarit Halttu ja mie olen niin häpihäpijoyjoy siitä että saima Maaritin mukaan meiän puuhaan! Hää on vuosikausia tehny mm Hobby Hallille mallinhommia.
Son niin soma ko on joku jonka kuva laittaa tuohon ja vielä nuin edustavan...meistä ku ei ois itestä mainoskuvviin huonostikkaan.

Tuosta sitte palathaan taas siihen yhessä tekemiseen, mie olen sitä mieltä että son se joka kantaa isoa hedelmää. On se runko josta haarottuu monen moisia oksia...yhessä oksasa on kaikki ihanat edustajat jokka on lähteny mukkaan meiän tiimiin Oriflamessa...mie toivon että joskus jotkut niistä oksista lähtee haarottumaan ja tulee uusia oksia joissa on uusia edustajia.
Yhessä oksassa on yhteistyökumppanit, yhessä meiän sponsoroimat tahot, yhessä oksassa Oriflame yrityksenä jne...jokkainen niistä oksista on tärkeitä siihen että meiän työ onnistuupi ja on hedelmällistä. Kuitekki aina se oma juttu on pääosassa, oma tavoite ja päämäärä.

Mie olen kasvanu kulttuuriin jossa tehään yhessä, autetaan toisiama menestymään ja kukaan ei puukottele toisiaan selekään. Ja voin sanoa että kaikki meistä menesty!
Tähän liittyy tavallaan yhen mainoksen teko, ihana Paula pyys minutki mukkaan naisten päivään...net on aina mukavia kun voi olla ihmisten kanssa kontaktissa ja tapaa samanhenkisiä suoramyyjiä...osa tuonneki tulevista on tuttuja entuuestaanki. Mutta tuu kuule sieki kattoon mitä kaikkea on tarjola =)
Tässä on vielä yks tekele...yksinkertanen sellanen. Tarvittiin yhteen sponssausjuttuun logon tapasta, niin tein tämmösen meiän tiimille =)Viime perjantaina mie olin Lapin Yliopistolla, Pohjoisen huippunaiset - yrittäjyys ja johtaminen seminaarissa. Nuot tapahtumat on aina mitä oivallisempia paikkoja verkostoitumiseen ja sitä tuolaki tehtiin isosti ja aina siihen kannustetaanki näissä.
Luennoimassa oli valovoimasia, voimakkaita naisia...mahtava tapahtuma!

Mutta palataanpa vielä tuonne copycat osastoon, se kun sie huomaat jonku kopioineen sun idean...se tunne on hykerryttävä. Sehän kertoopi siitä että sie teet jottain oikein, isosti! Semminki jos sie näet semmosen kopioineen joka on issoon ääneen hunkattanu joskus muinoin että minen muitten ideoita tarvi ja ei ole mitään uutta jota hää ei jo tietäs...sitte son mun idea eellä menossa tekemään asioita.
Mie olen aina sanonu että minen laihukkaan sen takia ko jouvun syömään sanojani niin paljon...mie se sitten näisä kohin mietin aina että eikö net jokku huomaa syövänsä sanojaan...eikö net vaan muista ommaa uhoamistaan vai miten se mennee. =)

Omasta työstä pittää osata olla ylypiä, nöyrästi ylypiä muttei nöyristellen! Se tuli tuola seminaarissaki esiin että meiän Suomalaiset ko opetetaan olemaan vaatimattomia...sanontojaki on paljo:"Kel on onni on, se onnen kätkeköön", "vaatimattomuus kaunistaa", "rumat ne vaatteilla koreilee", "joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa" tää on kyllä niin helmi käänteisesti...siis toihan tarkottaa lähinnä, elä sie unelmoi ja kurkottele korkeemmalle...ei siitä mittään tuu kuitekkaan! =D
Unelmoia pittää aina ja mikään unelma ei ole saavuttamaton...met ollaan itte omien unelmien toteutumisen esteenä. Mittään ei saa jos ei ees yritä.

Olen elämäni aikana ollu tosi monessa paikassa töissä...ihan kaikissa ylpeenä teheny työni. Minusta mikkään työ ei ole semmosta mitä voi nenävartta pitkin katella.
Taannoin yks puoli tuttu Facebook kaveri päivitti kutakuinki näin:"Lapsilleni tulee isä-/äiti puoleksi linja-auton kuljettaja, miten semmonen lapsia auttaa lukio opinnoissa? Pitää vissiin alkaa tapailemaan lapsia tiheämpään"
Tämä ihminen poistu mun kamulistalta sen silleen tien, mie en tykkää ihmisistä jokka aliarvioi toisia nuin ja käyttäytyy moukkamaisesti...on tuo laittanu uuven pyynnön kaveriks muttemmie tarvi tuommosia verenpaineennostatajia listoilleni.

Mie olen itte kiitollinen kaikesta työstä ja kaikesta puuhastaki mitä voin tehä...ei niistä kaikista tarvi ees rahhaa tulla! Minusta on kiva autella ihimisiä jos voin...aina niistä saa itekki paljon jos ei muuta niin henkisiä voimavaroja.
Sen jälkeen ko mie kuntouduin tautini kans siihen kondikseen että mie voin tehä jotain...niin miehän oon ollukki ko vasikka kevätlaitumella....tohottanu joka suuntaan. Sitäkö 10 vuotta ellää lähes kokonaan neljän seinän sisällä niin oha se ku ois jostain irti päässy ko voi touhuilla.

Loppuun pittää vielä kertoa tämmönen hyänmielen juttu...sain kiitosta ja kannustusta omien Oriflame sivujeni kautta, se mikä tuosta kiitoksesta teki erityisen oli että sen kiitoksen ja kannustuksen anto mulle semmonen Oriflame aluejohtaja jota mie en tunne, toki tiän mutten ole muistaakseni ikinä tavannu.

Kiitos ja kehu oli pyyteetön, ilman taka ajatusta...ja kun mie tiän että sivujani käy kurkkimassa yks jos toinenki, niin arvostan sitä että hän "jätti puumerkkinsä" ja vielä kehujen & kannustuksen muodossa...ai että se lämmitti mieltä ja lämmittää edelleen!

Mutta lopetetaan sillä millä alotettiin...tää on enemmän mun näkönen ku alkukuva =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viva Las Vegas

Multa on nyt pari semmosta ihmistä jotka tietää mitä kaikkea tapahtu reissussa, pyytäny että mie tän Las Vegas jutun kirjottasin ja tässäp...